Stichting Garantiewoning
Menu

Minister De Jonge: SGW en fabrieksmatige woningen

Afgelopen oktober verscheen van de Telegraaf het artikel ‘Lening duurder bij kant-en-klare woning, starters dupe’. Naar aanleiding van dat bericht werden in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister De jonge, omdat de vrees bij Kamerleden was dat kopers van fabrieksmatige woningen niet in aanmerking komen voor een NHG-hypotheek. Minister De Jonge maakte duidelijk in zijn antwoorden op de Kamervragen dat deze kopers wel degelijk terecht kunnen bij de NHG. Initiatiefnemers (die dit soort woningen bouwen) kunnen bij een instelling een certificaat aanvragen, waaraan de Stichting GarantieWoning haar keurmerk heeft verleend.

De Stichting GarantieWoning gaat verder zonder Vereniging Eigen Huis
23 februari 2015

VEH heeft aangegeven de Stichting te verlaten. Het bestuur betreurt het besluit van VEH omdat het waardevolle stelsel van Garantie- en waarborgregelingen al lange tijd gebaseerd is op bilateraal overleg tussen consumenten en producenten.

De komende maanden wordt gewerkt aan de formele ontvlechting en het afwikkelen van wat praktische zaken. Het vertrek van VEH zal geen directe gevolgen hebben voor de Stichting, de garantie- en waarborgregelingen en de bescherming van de consument.

Sluiten