Stichting Garantiewoning
Menu

Pluim voor Stichting GarantieWoning

Gebrekkige garantieovereenkomsten hebben recent enkele gezinnen in zware financiƫle problemen gebracht doordat er niet werd uitgekeerd toen de projectontwikkelaar/aannemer failliet ging. De heer Nijboer heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister Ollongren.

Minister Ollogren heeft in het antwoord op deze Kamervragen onder andere vermeld dat er geen apart bouwgarantiefonds nodig is, omdat private partijen goede garantie- en waarborgregelingen in de markt hebben gezet en er een toezichtorgaan is (de Stichting GarantieWoning) die op de betrouwbaarheid van de aanbieders toeziet. Minister Ollongren geeft aan dat dit systeem in het algemeen goed werkt. De volledige Kamerbrief kunt u hier teruglezen.

De Stichting GarantieWoning gaat verder zonder Vereniging Eigen Huis
23 februari 2015

VEH heeft aangegeven de Stichting te verlaten. Het bestuur betreurt het besluit van VEH omdat het waardevolle stelsel van Garantie- en waarborgregelingen al lange tijd gebaseerd is op bilateraal overleg tussen consumenten en producenten.

De komende maanden wordt gewerkt aan de formele ontvlechting en het afwikkelen van wat praktische zaken. Het vertrek van VEH zal geen directe gevolgen hebben voor de Stichting, de garantie- en waarborgregelingen en de bescherming van de consument.

Sluiten